Polityka prywatności

 

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Horse Club Jerzy Niemczyk.
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji. Więcej w tym temacie w punkcie IV. PLIKI COOKIES 

 

 

Polityka prywatności

Chcąc zapewnić transparentność procesów przetwarzania danych osobowych, przedstawiamy obowiązujące w HORSE CLUB Jerzy Niemczyk zasady ochrony danych osobowych, wynikające z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej "RODO").

I. INFORMACJE OGÓLNE -ADMINISTRATOR DANYCH 

  1. Poniższa polityka prywatności dotyczy strony internetowej działąjącej pod adresem www: hclub.pl
  2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: HORSE CLUB Jerzy Niemczyk, ul. Juliusza Kossaka 10, 84-230 Rumia, NIP: 9580509505
  3. Adres email operatora: info@hclub.pl
  4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do dobrowolnie udzielonych danych w serwisie www.hclub.pl


II. POZYSKIWANIE DANYCH I CEL ICH PRZETWARZANIA

Serwis wykorzystuje i przetwarza dane osobowe w następujących celach :

  • Prezentacja oferty i realizacja zamówień 

Podstawa prawna przetwarzania:

- Art. 6 ust. 1 lit. b RODO tj. niezbędność przetwarzania dla realizacji umowy
- Art. 6 ust. 1 lit. f RODO tj. realizacja uzasadnionych interesów Administratora w postaci dochodzenia i obrony roszczeń
- Art.6 ust. 1 lit. f RODO, tj. realizacja prawnie uzasadnionego interesu Administratora, jakim jest możliwość zdobycia wiedzy na temat jakości oferowanych produktów, jak również umożliwienie zapoznania się z wystawioną recenzją innym kupującym

  • Prowadzenie rozmów typu chat online oraz obsługa zapytań przez formularz/ email 

Podstawa prawna przetwarzania:

- Art. 6 ust. 1 lit. b RODO tj. niezbędność przetwarzania dla realizacji umowy
- Art. 6 ust. 1 lit. c RODO tj. obowiązek prawny związany z rozpatrywaniem skarg i reklamacji
- Art. 6 ust. 1 lit. f RODO tj. realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora w postaci udzielania wszelkich informacji związanych z realizacją swoich celów biznesowych

  • Windykacja należności

Podstawa prawna przetwarzania:
- Art. 6 ust. 1 lit. f RODO tj. realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora w postaci dochodzenia i obrony roszczeń wynikających z zawartej umow
- Art. 6 ust. 1 lit. b RODO tj. niezbędność przetwarzania dla realizacji umowy - w przypadku kontrahentów będących osobami fizycznymi
- Art. 6 ust. 1 lit. c RODO tj. obowiązek prawny ciążący na Administratorze w związku z realizacją umowy, w szczególności w zakresie rachunkowości i dokonywania rozliczeń podatkowych
- Art. 6 ust. 1 lit. f RODO tj. realizacja prawnie uzasadnionych interesów Administratora w postaci umożliwienia zawarcia i realizacji umowy z kontrahentem - dotyczy pracowników oraz współpracowników kontrahenta

  • Prowadzenie newslettera 

Podstawa prawna przetwarzania:

- Art. 6 ust. 1 lit. f RODO tj. prawnie uzasadniony interes Administratora, którym jest marketing produktów i usług własnych
- Art. 6 ust. 1 lit. a RODO tj. zgoda, w przypadku marketingu za pomocą telekomunikacyjnych urządzeń końcowych lub przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną



Okres przechowywania danych:

- Do czasu upływu terminów przedawnienia roszczeń wynikających z umowy
- Do czasu upływu terminów przechowywania danych wskazanych w przepisach prawa
- Do czasu wniesienia skutecznego sprzeciwu (gdy przetwarzanie oparte jest na prawnie uzasadnionym interesie Administratora)


III. PRAWA OSÓB, KTÓRYCH DANE SĄ PRZETWARZANE

Każdej osobie, której dane są przetwarzane przez Administratora, przysługuje prawo do edycji swoich danych osobowych, tj.:

a) dostępu,
b) sprostowania,
c) usunięcia,
d) ograniczenia przetwarzania,
e) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
f) przenoszenia

swoich danych osobowych.


g) jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody - wycofania jej w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Nadto, osobie, której dane są przetwarzane, przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.


IV. PLIKI COOKIES

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
Horse Club Jerzy Niemczyk używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl